Osteopaatti Tomi Aarnio

tomi@kirkkonummenosteopatia.fi

Tomi Aarnio

Osteopaatti (AMK)

Asuin koko lapsuuteni ja nuoruuteni Kirkkonummella. Opintojen jälkeen halusin elää lähellä luontoa ja työskennellä rauhallisessa ympäristössä, joten muutin takaisin kotikunnalleni ja perustin osteopatiaklinikan yhdessä kollegan kanssa. Ennen osteopatian tutkintoa opiskelin myös tietotekniikan Diplomi-insinööriksi, mutta elämä ohjasi minut työskentelemään läheisemmin ihmisten kanssa.

Ihmisen kehon ja mielen toiminta on kiinnostanut minua jo pitkään. Omakohtaista kokemusta siitä olen saanut harrastuksistani, joihin on vuosien varrella kuulunut monet erilaiset meditaatiotyylit, joogat ja taiji. Lisäksi tykkään maastopyöräillä kesäisin ja lumilautailla talvisin. Olen luonteeltani rauhallinen pohdiskelija ja olen aina tullut hyvin toimeen kaikkien ihmisten kanssa. Hoitajana pyrin olemaan rento ja rauhallinen. Hoitotyylini vaihtelee asiakkaiden ja tarpeiden mukaan, mutta lähtökohtaisesti hoidan aina mahdollisimman lempeillä tekniikoilla, eli pienellä voimalla ja kehoa kuunnellen.

Valmistuin osteopaatiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta vuonna 2019. Minua kiinnostaa erityisesti pään alueen vaivojen, kuten esimerkiksi päänsärkyjen ja purentavaivojen hoitaminen. Myös stressiin liittyvien oireiden sekä selän ja niskan ongelmien hoidosta minulla on paljon kokemusta, kuten myös erilaisten hermokipujen ja puutumisoireiden hoitamisesta. Ihmisen kehon toiminta on kuitenkin kokonaisuutena hyvin kiehtovaa, joten kaikkien kehonosien ja vaivojen hoitaminen on minulle todella mielenkiintoista ja mielekästä.

Kiinnostukseni on ohjannut minua kraniaalisen ja biodynaamisen osteopatian jatko-opintoihin, joista on hyötyä erityisesti pään alueen ongelmien sekä stressin oireiden hoitamisessa. Kuulun Suomen Osteopaattiliittoon, joka järjestää jäsenilleen vuosittain vähintään yhden jatkokoulutuksen.

Jatkokoulutukset

• Lastenosteopatia vaihe 2
    Osteopaatit Lasse Maijala ja Mika Kivistö. Espoo 20.-23.2.2020

• Aivohermot